Totalul afișărilor de pagină

joi, 22 decembrie 2011

                                    MANIFEST CATRE ROMANIA

              Desteapta-te romane!

     La 22 de ani de la revolutia sangeroasa din Romania, titlul Imnului National a devenit mai actual decat oricand.
     Esalonul doi si trei al fostului partid comunist, fosti lucratori ai organelor comuniste (multi dintre dansii, cu certificate de revolutionar), precum si unii indivizi pusi pe capatuiala lor in detrimentul tarii, au acaparat puterea totala, aruncand la gunoi sperantele milioanelor de oameni iesiti in strada in acel decembrie insangerat.
     Idealurile strazilor revolutionare au fost ingropate demult, locul lor fiind ocupat de haosul instalat de indivizi ajunsi la putere prin dezinformare, minciuna, promisiuni desantate sau mituire.
     Aroganta, minciuna, ipocrizia, mediocritatea sau dispretul fata de natiune si popor, au devenit obisnuinte ale vietii cotidiene pentru pescuitorii in ape tulburi, mereu nevinovati dar dispusi la raspunsuri in care "ba pe-a matii", detine un loc de  onoare.
     Acum 22 de ani, prin jertfa suprema a sute de nevinovati si prin periclitarea viitorului propriilor noastre familii, am lasat inspre conducere, politicului, singura tara fara datorii din Europa, pentru ca astazi sa o gasim inglodata in datorii si in imposibilitatea de a-si plati pensionarii sau angajatii dar suficient de bogata pentru a-si plati acolitii care o falimenteaza, cu sute de milioane de lei lunar.
     Institutiile si intreprinderile statului, puternic infiltrate de mediocritati impuse politic, se razboiesc intre ele iar diversele categorii socio-profesionale le-au preluat exemplul, principiul "toti impotriva tuturor" fiind incurajat pana la paroxism, tocmai de cei care au, ca sarcina de serviciu, supravegherea bunei functionari sau colaborari a acestora.
     Dupa plecarea a jumatate dintre muncitorii romani, incurajata prin desfiintarea locurilor de munca si numeroasele tunuri care au sacatuit si secatuiesc veniturile si averea tarii (posibile datorita neadoptarii legilor clare, necesare justitiei), economia Romaniei se vede in imposibilitatea asigurarii resurselor necesare functionarii normale a statului.
     Cu o cercetare distrusa, un invatamant in care profesorul a ajuns sluga elevului sau a directorului numit politic, un domeniu sanitar din care profesionistii sunt obligati sa plece, cu functionari pentru care omul este considerat cersetor, cu siguranta cetateanului slabita prin deprofesionalizare si cu pensionari a caror moarte  se asteapta cu infrigurare, Statul Roman se indreapta rapid spre disolutie.
     Priviti-va in oglinda intelectuali! Priviti-va si vedeti daca nu cumva aveti vreo vina pentru tacerea de care ati dat dovada in toata perioada post-decembrista.
     Priviti-va in oglinda cetateni! Priviti-va sa vedeti daca nu cumva, prin neparticiparea la vot, prin votul emotional, votul in bataie de joc sau votul cumparat, ati avut vreo influenta la crearea situatiei in care se afla astazi tara. Priviti-va si nu uitati ca, intr-o tara civilizata, un ales care nu-si respecta promisiunile, nu este dat jos in timpul mandatului dar, nu mai este reales, indiferent de promisiunile sau banii cu care incearca sa mituiasca alegatorii.
     Priviti-va in oglinda, fosti si actuali conducatori!
     Priviti-va sa vedeti daca nu cumva situatia actuala a tarii se datoreaza promovarii mediocritatii, inclusiv in Parlament sau Guvern, prin numirea unor persoane care trebuiau trimise macar sa invete gramatica limbii romane.
     Priviti-va in oglinda, domnule Presedinte!
     Priviti-va si ganditi-va, daca nu cumva, samanta de scandal pe care ati cultivat-o inca de la intrarea dumneavoastra in politica sau traseismul politic pe care l-ati incurajat, au vreun rol in dezastrul in care a ajuns tara. V-am ruga totodata,sa reflectati asupra rolului pe care vi-l ofera Constitutia, acela de arbitru si de REPREZENTANT al Statului si nicidecum, DE SEF AL STATULUI si de partener al Guvernului.
In prag de an electoral si inainte de instrainarea restului de bogatii sau a aurului de la Rosia Montana (cel mai mare tun al istoriei postdecembtiste), poporul acestei tari are obligatia morala de a pune intrebari, iar fostii si actualii conducatori, au obligatia legala de a raspunde.
Tot ce a miscat in aceasta tara, tot ce sa cumparat, falimetat, vandut sau concesionat dupa Revolutie, este necesar de a fi adus de urgenta la cunostinta alegatorilor.
Este necesar a fi desecretizate toate contractele incheiate in ultimii 22 de ani, (incepand  de la Prim-Ministrii, pana la ultimul primar) si aduse la cunostinta alegatorilor, iar acestia, au obligatia de a pune intrebari.
A sosit timpul ca, populatia sa-si ia in serios rolul de judecator al fostilor si actualilor conducatori, pe care i-a ales pentru a administra si imbogati tara, nu pentru a o jefui.
A sosit timpul intrebarilor, dragi concetateni si speram ca nu ne veti dezamagi.
Suntem siguri ca, cel putin dupa acest manifest, initiatorii si sprijinitorii sai, vor deveni persoane vizare si urmarite dar, atragem atentia lucratorilor diverselor institutii despre faptul ca, orice conducator este vremelnic, iar intrebarile pot fi puse oricand, inclusiv despre activitatea domniilor lor.

Aurel Vuta        Marosszeki Alexandru
Vasile Farcas             Sorin Moldovan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu